Door Suzanne Stoop-Aszink op 30 januari 2017

De nabeschouwing

Mijn betoog van donderdagavond. Ik vond het moeilijk om deze harde woorden uit te spreken. De spanning was voelbaar in woord en beeld. Ze kregen een lading door de ernst waarmee ik ze uitsprak.

Het vond gehoor bij het college. Er werd mij een handreiking gedaan om vanaf nu samen op te trekken. En er werd spijt betuigd.

Het vertrouwen is geschaad na een moeizaam proces van bijna een jaar. Een proces van debatten die niet meer op 1 hand te tellen zijn over een ogenschijnlijk eenvoudig dossier. Ik noemde het politieke onkunde. En nog steeds is dit dossier niet op orde. Maar de coalitie en het college vinden het een goed en helder stuk en zijn tevreden over het proces.

De motie van treurnis werd niet gesteund. Met verve werd de wethouder verdedigd door de VVD. Dat was opmerkelijk, omdat het niet de eerste keer is, dat de VVD het gezichtsverlies van het CDA probeert te redden.

Het gebeurde al eerder bij het nieuw te bouwen zwembad. De VVD fractie vond het geen probleem dat het CDA over de VVD- wethouder zei dat zijn ambitieniveau op duurzaamheid niet genoeg was.

De houding van het CDA was buitengewoon kritisch en dat vind ik normaal gesproken te prijzen, maar het voelde dit keer ongemakkelijk, omdat een wethouder van CDA huize al het voorwerk had gedaan, waar men nu ineens zo kritisch over was.

Gisterenavond werden de teugels weer strakker aangehaald. Als één blok staat het college en de coalitie achter of eigenlijk vóór de wethouder. Ongeacht het feit dat hij door zijn houding het werk en positie van andere wethouders ter discussie brengt. Want het onderzoek van de ACM (Autoriteit Consument en Markt) richt zich op de exploitatie/ verhuur van het zwembad Overboord. En dat raakt de portefeuille van wethouder sport (VVD).

Van het CDA hoef je niet veel te verwachten. Zouden zij net zo hard lopen voor de VVD? Op vragen van de VVD over de verkeersveiligheid van de rotonde in Dronten-West (bij Reaal) en wat de CDA-wethouder daaraan wil doen, zei de wethouder met andere woorden:”wij gaan helemaal niets doen!”

Suzanne Stoop-Aszink

Suzanne Stoop-Aszink

Nr. 1 op de kandidatenlijst: Lijsttrekker Suzanne Stoop-Aszink is in 2009 de vorige fractie komen versterken als burgerraadslid. In maart 2010 is zij gekozen als raadslid. Met een boel ambitie is zij begonnen aan haar politieke carrière. Hoewel het niet altijd makkelijk is om in de oppositie dingen voor elkaar te krijgen heeft ze zeker

Meer over Suzanne Stoop-Aszink