Weg met de rubbertegel in speeltuinen!

Door 2. Sandra Nobel op 17 februari 2022

Om in de toekomst natte voeten te voorkomen, wanneer er tijdens een regenbui grote hoeveelheden water in één keer naar beneden komt, is er in Swifterbant en Biddinghuizen in verschillende wijken een aantal aanpassingen nodig.

Tegel eruit, groen erin
Tijdens de beeldvormende vergadering vorige week, werd gesproken over deze aanpassingen. Er is een aantal plekken waar het water niet snel genoeg weg kan. Er werd onder andere nagedacht over een drempel weghalen of een drempel aanleggen, zodat het water snel afgevoerd kan worden. Er werd ook gesproken over het stimuleren van inwoners voor het vervangen van tuintegels voor groen. Tegel er uit, groen er in.

Gemeente kan verbeteren
Op de vraag van de PvdA of er ook gekeken wordt naar de ondergrond in speeltuintjes in de dorpen, werd geantwoord dat dit niet gebeurd. Dat is jammer! Want tijdens een lekkere winterwandeling deze zondag, kwam ik toch heel veel verschillende voorbeelden tegen van plekken waar het veel beter kan!

Dus gemeente Dronten: rubbertegel er uit, plantje (of in dit geval boomschors) er in!

2. Sandra Nobel

2. Sandra Nobel

‘Ik vind het belangrijk dat we bewust samenwerken aan een sociale en duurzame samenleving.’ Mijn naam is Sandra Nobel. Sinds 2006 woon ik in Swifterbant. Ik ben getrouwd, moeder van 2 zonen en gek op duiken. Vanaf het moment dat ik hier ben komen wonen, ben ik maatschappelijk actief. Zo ben ik jarenlang de aanjager

Meer over 2. Sandra Nobel