Klimaatmars 10 maart 2019

Door Suzanne Stoop-Aszink op 18 maart 2019

Er was sprake van een geweldige opkomst voor de door PVDA, Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, De Goede Zaak en de Woonbond georganiseerde klimaat mars in Amsterdam.

Ook wij als PVDA Dronten waren uiteraard aanwezig en zijn op zondagmorgen met de trein vanaf station Dronten naar Amsterdam getogen. Overvolle treinen met enthousiaste mensen, jong, oud en hele gezinnen voorzien van de mooiste borden en spandoeken zorgden voor een prima en gezellige sfeer. Door de drukte was het overigens wel staan in de trein maar daar was de vrolijkheid zeker niet minder om, bijzonder goed dat ondanks de regen en kou er zoveel mensen zijn komen opdagen voor deze klimaatmars.

Aangekomen op de Dam in Amsterdam was het voor de PVDA érs verzamelen bij café restaurant “Het Nieuwe Kafe” waar ook een aantal PVDA prominenten van de PVDA aanwezig waren.

Na wat speeches en optredens van artiesten vertrok de stoet naar het museumplein, wat uiteraard bijzonder indrukwekkend was. Aan het einde van de middag gingen we, weliswaar nat en koud, met een zeer tevreden gevoel weer met de trein retour naar Dronten.

Dat deze mars mee heeft geholpen om zelfs de VVD een stuk naar links te laten bewegen is voor mij zeker. We hebben hiermee bereikt dat er een eerlijkere verdeling komt van de lasten tussen bedrijven en burgers, “het hoofddoel van de klimaatmars”.

Mart Muller

Lid PVDA Dronten. 

Suzanne Stoop-Aszink

Suzanne Stoop-Aszink

Nr. 1 op de kandidatenlijst: Lijsttrekker Suzanne Stoop-Aszink is in 2009 de vorige fractie komen versterken als burgerraadslid. In maart 2010 is zij gekozen als raadslid. Met een boel ambitie is zij begonnen aan haar politieke carrière. Hoewel het niet altijd makkelijk is om in de oppositie dingen voor elkaar te krijgen heeft ze zeker

Meer over Suzanne Stoop-Aszink