Johan Janmaat 75 jaar lid van de PvdA

1 mei 2023

Op 1 mei, de dag van de arbeid, ontving Johan Janmaat uit handen van bestuurslid Wim Esselink de speld met oorkonde voor zijn 75 jarig lidmaatschap van de Partij van de Arbeid. Een bijzondere gebeurtenis, want het komt maar af en toe voor dat iemand zo lang lid is.


Zelf zegt de 98-jarige bewoner van De Regenboog daarover: “mijn vader stapte direct bij de oprichting in 1946 van de CHU over naar de PvdA. Twee jaar later ben ik ook lid geworden. Het was in die tijd best bijzonder dat ik als agrariër lid werd van deze partij.

Johan Janmaat is zijn hele werkende leven boer geweest. Eerst 18 jaar in Emmeloord. Later had hij in Dronten een akkerbouwbedrijf aan de Rendierweg.

Daarnaast was hij heel actief in het maatschappelijk leven. Zo was hij 15 jaar voorzitter van Dorpsbelangen in Luttelgeest. In Dronten zat hij 2 perioden voor de PvdA in de gemeenteraad in de tijd dat Eppo van Veldhuizen burgemeester was. Vanaf 1986 was hij acht jaar lid van de Provinciale Staten van Flevoland.

“Dat was een mooie tijd. Het was een tijd van bouwen en nieuwe plannen maken. Dat is mooi om te doen. Ik heb me ook altijd bezig gehouden met opbouwwerk. Mensen moeten in beweging blijven, niet alleen fysiek maar ook geestelijk. Dat is ook mijn wens voor de huidige PvdA; dat ze er in slagen om de boel in beweging te houden” aldus Johan Janmaat.