Door Suzanne Stoop-Aszink op 27 maart 2018

“Je kan het maar één keer verkloten!”

Vanavond nemen we afscheid van de oude Raad van Dronten in het bijzonder de niet terugkerende raadsleden.
Roelf Raterink hoort daar helaas ook bij. Niet omdat hij dat nou zo graag wil, nee allesbehalve dat. Hij was graag doorgegaan.

Roelf weet precies hoe de hazen lopen. En misschien is dit een ongelukkige beeldspraak, want Roelf is een jager. Zijn liefde voor het jagen zal ik nooit begrijpen, maar ik respecteer zijn kijk op natuurbeheer en dierenwelzijn.

Wie Roelf kent zal de woorden “heul, heul, heul ….” vaak hebben gehoord. In de fractie werd alles met de botte bijl besproken. “Het was heul slecchhtt…” Roelf begon zijn verhaal nooit genuanceerd! Maar eenmaal in de raad sprak hij volzinnen en was hij welbespraakt. Op z’n Roelfs.

Met zijn oneliners haalde hij steeds de pers. “Je kan het maar één keer verkloten” is de bekendste. Ik kon niks anders dan er heel hard om lachen. Ik heb ontzettend veel lol gehad, dat laatste jaar met Roelf aan mijn rechterzijde. Dat is nu voorbij.

Want ook al gaat hij door als burgerraadslid en laat hij me niet in de steek (superblij met hem, hij gaat het echt doen ), we zullen in de raadszaal niet meer naast elkaar zitten.

En dat is gewoon kut met een hoofdletter K!

Suzanne Stoop-Aszink

Suzanne Stoop-Aszink

Nr. 1 op de kandidatenlijst: Lijsttrekker Suzanne Stoop-Aszink is in 2009 de vorige fractie komen versterken als burgerraadslid. In maart 2010 is zij gekozen als raadslid. Met een boel ambitie is zij begonnen aan haar politieke carrière. Hoewel het niet altijd makkelijk is om in de oppositie dingen voor elkaar te krijgen heeft ze zeker

Meer over Suzanne Stoop-Aszink