Coffeeshop in Dronten wel of niet?

Door 2. Sandra Nobel op 27 september 2023

Op initiatief van de PvdA Dronten en Groen links Dronten is een bijeenkomst georganiseerd, waar de gemeenteraad met deskundigen heeft gesproken over de voor-en nadelen van een coffeeshop in een gemeente. 

In een prettig en open gesprek is met een politie agent, een verslavingsdeskundige en twee coffeeshophouders gesproken over de situatie in andere gemeenten, waar coffeeshops zijn gevestigd. Denk aan onderwerpen zoals locaties, verslaving, gebruikers, jeugd, een gedoogbeleid, legaal aan de voorkant, maar illegaal aan de achterkant.

Naar aanleiding van deze avond dienen Groen Links en de PvdA samen een motie in, omdat wij meer willen weten over het draagvlak onder inwoners, de visie van het college en de mogelijke gevolgen van een coffeeshop in Dronten. In de motie wordt opgeroepen om hier onderzoek naar te doen.

Benieuwd naar deze motie en hoe de rest van de gemeenteraad hier naar kijkt? Kijk dan  mee via https://dronten.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/825c9323-7ef7-4afd-913d-37c560d7b5c7

 of bezoek de gemeenteraadsvergadering donderdag 28 september vanaf 19.30 uur.

2. Sandra Nobel

2. Sandra Nobel

‘Ik vind het belangrijk dat we bewust samenwerken aan een sociale en duurzame samenleving.’ Mijn naam is Sandra Nobel. Sinds 2006 woon ik in Swifterbant. Ik ben getrouwd, moeder van 2 zonen en gek op duiken. Vanaf het moment dat ik hier ben komen wonen, ben ik maatschappelijk actief. Zo ben ik jarenlang de aanjager

Meer over 2. Sandra Nobel