Voorzitter / Burgerraadslid

Roelf Raterink

Financiën, Economische Zaken, Verkeer en vervoer
Roelf Raterink

Over Roelf Raterink

Nr. 2 op de kandidatenlijst

Omschrijf jezelf in een paar woorden: Ik ben in staat het PvdA geluid te laten doorklinken in de gemeentelijke politiek van Dronten. Ik wil wederom contacten leggen met de kiezer, het vertrouwen terugwinnen, door duidelijke keuzes. Ik denk dat ik met mijn ervaring als raadslid een duidelijk beeld voor ogen heb van wat er speelt in de samenleving en specifiek in de Dronter samenleving en welke keuzes er moeten worden gemaakt. Bruggen slaan en bouwen tussen bestaande zekerheden en nieuwe keuzes en de noodzaak tot hervormingen en veranderingen. Aan deze taak wil ik graag mijn bijdrage leveren.
Mijn stijl van politiek bedrijven wordt gekenmerkt door kort en bondig formuleren, zonder veel franje en omhaal van woorden.

Wat doe je in het dagelijks leven?: Ik heb een eigen bedrijf en wordt vaak ingezet op interim klussen bij gemeenten. Daarnaast verzorg ik veel opleidingen en trainingen voor gemeenten.

Wat kan er beter in de gemeente Dronten?: De burgerparticipatie kan naar een veel hoger niveau. Wij moeten beter leren luisteren naar de burgers.

Waar ben je trots op in de gemeente Dronten?: Het is een geweldige mooie gemeente om te wonen, werken en te recreëren