Woningbouw gaat verder dan groei en meer woningen

Door 2. Sandra Nobel op 4 januari 2022

Vandaag verscheen op de website van de Drontenaar de uitslag van hun enquête over de mogelijke (gewenste) groei van onze gemeente.

Enquête de Drontenaar

Herkenbaar

Goed om te lezen dat deze uitslag overeenkomt met de mening van de inwoners van Swifterbant. Zoals we in de Visie Swifterbant kunnen lezen. In deze visie is woningbouw nadrukkelijk een van de onderwerpen geweest die besproken is met de inwoners.

Meer details over wonen

In de periode dat ik actief ben geweest als bestuurslid bij Dorpsbelangen Swifterbant zijn we aan de slag gegaan met de visie. In de vele gesprekken die gevoerd zijn rond woningbouw in Swifterbant kwamen meer details over wonen aan de orde.  Deze gesprekken gingen verder dan alleen maar over ‘groei en meer woningen’.

Blijven wonen in eigen dorp

Inwoners willen graag ook op latere leeftijd nog in Swifterbant blijven wonen. Woningen moeten hiervoor wel geschikt zijn met voorzieningen dichtbij. Denk bijvoorbeeld aan zorg, maar ook gewoon een winkel in de buurt. En er is behoefte om ook voor jongeren goed en betaalbare woonruimte te bieden in eigen dorp.

2. Sandra Nobel

2. Sandra Nobel

‘Ik vind het belangrijk dat we bewust samenwerken aan een sociale en duurzame samenleving.’ Mijn naam is Sandra Nobel. Sinds 2006 woon ik in Swifterbant. Ik ben getrouwd, moeder van 2 zonen en gek op duiken. Vanaf het moment dat ik hier ben komen wonen, ben ik maatschappelijk actief. Zo ben ik jarenlang de aanjager

Meer over 2. Sandra Nobel