Roelf Raterink lijsttrekker PvdA

27 november 2021

De leden van de PvdA Dronten hebben Roelf Raterink unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Roelf Raterink is op dit moment burgerraadslid.

De kandidatencommissie beschouwt hem als de logische kandidaat voor het lijsttrekkerschap. “Roelf zet zich al jaren in voor de PvdA Dronten en is zowel raadslid als burgerraadslid geweest. Hij is goed ingewerkt in de volle breedte van alle portefeuilles”.

Zelf zegt de nieuwe lijsttrekker over zijn verkiezing: “Ik ben blij en vereerd met het vertrouwen dat de leden mij hebben gegeven. We hebben een goede en gevarieerde lijst met ook kandidaten uit Biddinghuizen en Swifterbant op verkiesbare plaatsen. Een inclusieve samenleving met kansen voor iedereen, daar maak ik mij sterk voor. Een uitdaging wordt woningbouw in combinatie met een evenwichtige groei van Dronten.

Roelf Raterink wordt op de kandidatenlijst gevolgd door Sandra Nobel, Gerrit Groot en John Croes. Suzanne Stoop, de huidige fractievoorzitter, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij na 12 jaar afscheid neemt van de lokale politiek.

De ledenvergadering stelde ook de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma ‘Voor een eerlijke toekomst’ vast.