5 november 2016

‘In de buurt’, observaties van raadslid Sandra Nobel

De afgelopen week was druk en boeiend,  waarbij de wijk en de buurt centraal stonden.

Zaterdag was ik aanwezig bij de feestelijke opening van het Wingerdpark in Biddinghuizen waar, door een buurtinitiatief, het stuk terrein waar vroeger basisschool de Wingerd heeft gestaan, nu een mooi en vooral groot nieuw park is ontstaan. Een prachtige roofvogelshow maakte deze middag echt tot een feestje. Het is goed te zien dat de saamhorigheid in Biddinghuizen zo hoog is, dat dit gerealiseerd kan worden.

Woensdagavond ben ik ingegaan op een uitnodiging van buurtbewoners uit Dronten-West. Zij organiseerden een avond in het restaurant van de zorgboerderij op de Wisentweg om zo in gesprek te komen met mensen uit de politiek, van de gemeente, jeugd en jongerenwerk en de politie. Een mooie presentatie waarin duidelijk werd dat het ontzettend fijn is om in Dronten, en dan vooral in West, te wonen. Mooie omgeving, fijne mensen. Maar het kan altijd beter. Met name de verkeersveiligheid behoeft op sommige punten in de wijken meer aandacht en de buurt zou graag een eigen buurthuis hebben waar zij een plekje kunnen creëren waar iedereen in de wijk naar toe kan om elkaar te ontmoeten. Ik ben bijzonder benieuwd of uit deze groep enthousiaste bewoners een kartrekker op weet te staan die deze mooie wens kan realiseren. Het voorbeeld van Biddinghuizen laat zien dat er veel mogelijk is, als bewoners bereid zijn daar zelf hun steentje aan bij te dragen.

02048-maris-zorgboerderij-dronten-terras

foto gemaakt door bureau Mans

Ook donderdagavond, nog voor de raadsvergadering, heb ik een mooi buurtinitiatief mogen bewonderen. Op de plaats waar de oude Steenbergen garage heeft gestaan is een parkeerplaats gerealiseerd. Om deze mooi aan te kleden, heeft de gemeente Dronten aan de Meerpaal gevraagd of zij op de lange kale muur een kunstwerk zouden kunnen laten maken. Mensen uit de buurt hebben allerlei schetsen en tekeningen ingeleverd en 3 kunstenaressen zijn hiermee aan de slag gegaan. Hier zijn 3 ontwerpen uit voortgekomen en nu kan er vol gestemd worden op het ontwerp wat bewoners Dronten het mooist vinden. Uiteraard heb ik ook mijn stem uitgebracht en ben dan ook erg benieuwd welke van de 3 straks op de lange kale muur te zien zal zijn. Een ding is zeker, indrukwekkend zal het worden. Een muurschildering van 30 meter lang en 2 meter hoog, zo vertelde een medewerkster van de Meerpaal, wat ook nog eens geschilderd zal gaan worden door o.a. de indieners van al die schetsen zelf.

14925445_1501365183223332_503477056041916981_n

Sandra Nobel