Door Rense van der Heide op 11 juli 2015

Geen boringen meer naar Schaliegas

De komende vijf jaar is commerciële opsporing en winning van schaliegas niet toegestaan in Nederland. Bestaande vergunningen voor de opsporing worden niet verlengd en nieuwe aanvragen zullen worden afgewezen.

Eind dit jaar wordt besloten of schaliegaswinning in Nederland wel een optie blijft. Eventuele boringen zullen dan alleen in het kader van de wetenschap plaatsvinden, en in opdracht van de overheid plaatsvinden in plaats van in opdracht van bedrijven. Dat gebeurt dan op zijn vroegst in 2018. Commerciële boringen kunnen in 2020 aan de orde komen.

De brief met uitgebreide uitleg en motivering van de Minister van Economische Zaken is als bijlage toegevoegd aan het artikel en kan gedownload worden door op de link te klikken.
kamerbrief-schaliegas

Rense van der Heide

Rense van der Heide

Nr. 3 op de kandidatenlijst Omschrijf jezelf in een paar woorden: Ik ben een man die het beste functioneert in harmonie. Als er ergens een probleem kan ontstaan zal ik snel proberen dat te voorkomen, ik geloof in samen dingen doen, hoewel ik ook prima alleen kan werken en ook alleen kan zijn. Humor is voor

Meer over Rense van der Heide