20 november 2016

De week van de vrijwilligers

Stond twee weken geleden mijn week in het teken van het leven in de wijk en in de buurt, deze week stond mijn week bol met van alles rond vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk is bijzonder belangrijk voor onze samenleving. Vrijwilligers zijn er nooit genoeg, ook al mogen wij in de gemeente Dronten absoluut trots zijn op het grote aantal vrijwilligers en op de verschillende vrijwilligersorganisaties.speelgoedbank

Zelf ben ik ook actief als vrijwilliger bij verschillende organisaties dus toen ik een uitnodiging op Facebook zag voor de gezamenlijke open dag van de Speelgoedbank, de Voedselbank en It’s Kringloopwinkel ben ik daar natuurlijk gaan kijken. Ik was nieuwsgierig, want in het verleden was ik zelf vrijwilliger bij de Speelgoedbank en heb dus gezien hoeveel energie gestoken is in het steeds maar weer verhuizen van alle spullen. Een vaste plek en dan ook nog gecombineerd met de Voedselbank is echt fantastisch. Het was ongelofelijk om te zien hoeveel werk er verzet is in de voormalige opslagloods van OFW. De vrijwilligers zitten nu niet meer in de kou met stromend water langs de muren, maar heerlijk comfortabel in een warm en mooi onderkomen.

speelgoed-bank-2

Tijdens mijn bezoek werd me direct gevraagd of ik het leuk zou vinden om te helpen met het decoreren van verjaardagstaarten voor kinderen waarvan de ouders verbonden zijn aan de voedselbank. De ouders van deze kinderen hebben vaak enorm veel moeite om de verjaardagen van hun kinderen echt feestelijk te maken, dus daar helpen de vrijwilligers bij. De ouders ontvangen van de Voedselbank een verjaardagspakket met slingers, bordjes en limonade, en de vrijwilligers van Cake voor Kids bakken daar een prachtig gedecoreerde taart bij. Tenslotte krijgen zij ook nog een waardebon van de Speelgoedbank om daar cadeautjes uit te mogen zoeken. Echt zo fantastisch om dit te zien.

Helaas ontbreekt mij nu de tijd om me aan te melden bij deze club enthousiaste vrijwilligers, maar ik weet zeker dat er in Dronten nog menig creatieveling te vinden is die hier aan mee zou willen doen.

Sandra Nobel, raadslid