Door Erik Kaper op 24 januari 2017

De PvdA en de Top2000 in de Meerpaal

De PvdA en de Top2000 in de Meerpaal

Terecht heeft Lodewijk Asscher gezegd (en hij was niet de enige) dat onze partij overal zichtbaar moet zijn, uiteraard op grote en kleine politieke bijeenkomsten, maar ook en vooral op manifestaties op lokaal niveau.
Niet om te pas en te onpas onze grote politieke idealen te verkondigen, maar vooral zichtbaar en aanspreekbaar te zijn.
Vlak voor de Kerst was er zo’n gelegenheid: de Top2000 Dronten in de Meerpaal. Teams van maximaal 5 personen konden deelnemen aan een popquiz, waarbij kennis van de pop/rockmuziek van de afgelopen 50 jaar werd getest. Een aardige gelegenheid om een PvdA-team te formeren!!
Duidelijk was al spoedig, dat er genoeg socialisten waren, die, hoe oud dan ook, de pop en rock waren toegedaan. Per slot van rekening, laten wij eerlijk zijn, is de rock de belangrijkste muziek van de laatste honderd jaar geweest!
Ons team heeft zich de Red Devils genoemd, natuurlijk vanwege de naam rood, maar ook (eerlijkheidshalve) de herinnering aan een bluesband van 20 jaar geleden met deze naam onder leiding van de te jong gestorven Lester Butler!
Ons team bestond uit Suzanne Stoop (fractie PvdA), Erik Kaper en Annemiek van der Meulen (bestuur PvdA, Dronten), Paul Giesbers en Jacques van Dongen (linkse opvattingen).
!20 vragen, wij wisten veel, hadden uitzicht op een riante positie in de top-5 (veertig teams, let wel!), maar vragen over de meest recente populaire muziek nekten ons. Met een prachtige dertiende plaats en met de gedachte dat de PvdA de enige politieke partij was uit Dronten, die deelnam aan dit spektakel, hebben wij al dansend het jaar 2016 afgesloten.
Volgend jaar weer!!!!!

Erik Kaper, bestuurslid PvdA, Dronten

Erik Kaper

Erik Kaper

Nr 6 op de kandidatenlijst Gepensioneerd leraar geschiedenis, nog steeds betrokken bij het onderwijs en de politiek. Cultuur is nog steeds een ondergeschoven kindje in Dronten (cultuur in de breedste zin des woords) en ik ervaar de plaatselijke politiek als behoudend/conservatief. De gemeente en gemeenschap van Dronten  hebben wel door dat samenwerking op vele fronten

Meer over Erik Kaper