Brief aan de leden – Jorn Weessies

19 januari 2021
Foto Flickr / PvdA

 

Dronten, 18 januari 2021

Beste leden van de Partij van de Arbeid,

 

Een roerige tijd. Het coronavirus heeft inmiddels een grote invloed op het leven van ons allemaal, iedereen raakt ermee in aanraking. Ik hoop van harte dat het goed met u gaat. Er is enig perspectief nu ook Nederland begonnen is met het vaccineren.

Vrijdag is het Kabinet-Rutte III gevallen. De dag ervoor heeft onze partijleider zijn lijsttrekkerspositie afgestaan. Bepaald niet de ontwikkelingen die je wenst in deze, voor iedereen, erg zware tijd. Toch is het besluit van Asscher wat mij betreft enorm moedig en het enige goede om nog enigszins recht te doen aan de vele onschuldige gedupeerden van de toeslagenaffaire. Hij toont verantwoordelijkheid. Het blijft pijnlijk. Als een echte leider heeft hij ons de weg gewezen. Volgens mij is de richting voor een ieder van ons nu duidelijk. We nemen samen, onder leiding van Lilianne Ploumen, het pad naar een eerlijkere samenleving met bestaanszekerheid. Zicht op een vrouwelijke, sociaaldemocratische minister-president: mij geeft het hoop en energie!

De afgelopen maanden heb ik nagedacht over mijn functie als burgerraadslid binnen de fractie. Ik ben dit jaar de studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam begonnen. Tevens ben ik sinds begin dit jaar werkzaam als secretaris bij een cliëntenraad in de ggz. Deze werkzaamheden en mijn studie maakten het voor mij erg lastig om mijn functie binnen de fractie naar eigen tevredenheid te vervullen. Als je er voor gaat, dan moet je het goed doen! Ik merkte dat mijn bijdrage aan de politiek in Dronten afnam. Ik heb dus het besluit moeten nemen om mijn functie als burgerraadslid neer te leggen.

Ik vind dit heel jammer, want ik heb dit werk ongeveer 1,5 jaar met heel veel plezier gedaan! Ik heb heel veel geleerd in de fractie, van ervaren politici. In mijn ontslagbrief heb ik de gemeenteraad gewaarschuwd: als inwonersparticipatie wordt ingezet, moet er worden geluisterd. Je kan als volksvertegenwoordiger niet zomaar de resultaten negeren. Op die manier wordt het vertrouwen van de inwoners geschaad. Ik weet zeker dat de fractie van de PvdA zich zal blijven inzetten om Dronten eerlijker en socialer te maken en om de stem van de inwoner te vertolken.

Ik stop binnen de fractie, maar zeker niet binnen de partij. Ik werk momenteel mee binnen de Kerngroep campagne van kandidaat Tweede Kamerlid Abassin Nessar, uit Almere. Op deze manier kan ik vrijblijvender mijn steentje bijdragen aan het verder doorvoeren van de mooie idealen van de sociaaldemocratie. Ik ben voornemens hierin, richting de verkiezingen, samen te werken met de PvdA Dronten. Dus wellicht tot ziens!

 

Ik hoop dat u allen op 17 maart stemt op de Partij van de Arbeid en laat zien dat u het sociale pad naar rechtvaardigheid en bestaanszekerheid volgt.

 

Rest mij u nog veel gezondheid en kracht toe te wensen voor deze tijd,

 

Hartelijke, rode groet,

 

Jorn Weessies